Hoppa till sidans innehåll
Foto: Susanne Szaló Norrorts Mattias Herlitz (5) från förra helgens match mot LF Future

Herrlaget imponerar med ännu en seger

22 FEB 2015 10:02
Efter en svag inledning och underläge hela tiden fram till en bit in i tredje kvarten, kom vändningen genom att dels Norrort började spela bättre men också för att motståndarna Järfälla började fokusera på annat än spelet.
  • Skapad: 22 FEB 2015 10:02

Man kan inte annat än imponeras av Täby Djursholm Norrorts herrlag, ungdomlig vilja och numer även en trygghet i att kunna stänga matcher. För varje gång man ser laget så känner man att utvecklingen går åt rätt håll, fler och fler kliver fram i matcherna, inte alltid samma spelare. Visst har några utvecklats till att bli ledare i gruppen, trots sin unga ålder men det är ändå nya spelare som tar för sig varje match.

I lördagens hemmamöte med Järfälla så började det inte alls bra och tidigt var det ett relativt stort underläge med 34-22. Inte ger man upp utan snarare tar sig samman och kämpar sig kvar i matchen. Första gången man tog ledningen var vid 56-55 och sedan höll man den hela vägen till slutsignalen. Mot slutet var det inget snack om saken när man spelade stabilt och gick ifrån till en komfortabel seger med 87-76.

Efter matchen var det självklart en glad coach Christer Stjernborg, som kanske inte tyckte allt varit bra men ändå känner att laget har tryggheten att avgöra matcher. Den stora ledaren igår var Mattias Herlitz som från sin guardposition styrde laget, men också satte viktiga poäng och tog viktiga returer. Chricke ville berömma framförallt Mattias men även Kasper Adolfsson, Marcus Friman och Hampus Åhlin som bidrog med mycket bra insatser. Kan Hampus och Kasper jobba bort några av sina turnovers så blir det ännu bättre.

Poäng Täby Djursholm Norrort

Hampus Åhlin 27 (9 returer), Kasper Adolfsson 18, Mattias Herlitz 17 (10 returer och 6 assist), Marcus Friman 13 (10 returer), Kevin Taylor Lundgren 6, Anton Candler 4, Jonathan Herlitz 2, Markus Hector, Tobias Hector

Nästa match

Spelas i Tibble CC lördagen den 28 februari kl 15.00 mot Orongo Dragons från Sundsvall.

Mer statistik finns här

Skribent: Patrik Setzman

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info