Hoppa till sidans innehåll
Foto: Susanne Szaló Bild från hemmamötet mot BG Mark

Lång dags färd mot Kinna, och hem… Och en sammanfattning av säsongen 14/15

31 MAR 2015 23:03
I söndags var det dags för Norrort dam att göra sin sista match i superettan för denna säsong. Destination: Kinna. Samlingstid Centralstationen: 6:40. Matchstart: 14:00.
  • Skapad: 31 MAR 2015 23:03

Efter en inkörd försening och två tågbyten kom vi till slut till Marks kommun och Kinnahallen.

Vi skulle alltså möta BG Mark som vi helgen innan slagit med 41 poäng på hemmaplan. Vad en lång, tidig resa och ett laddat Mark kunde göra visade sig snabbt i matchen.

I Friberga var det vi som direkt tog kommando och ledde sedan hela matchen. Den här gången var det en betydligt jämnare historia där vi kom till mycket bra avslut i början men hade svårt att stoppa i bollen, samtidigt som Mark sköt riktigt bra från trepoängslinjen och dominerade den offensiva returtagningen.

Med ett underläge på 10 poäng skulle det ta hela vägen in i sista perioden innan vi på riktigt taggade till och tog tillbaka matchen till lika. I slutet vägde det dock över för hemmalaget som till slut vann med 57-54.

De satte 11 trepoängare, många av dem i avgörande lägen och vann returtagningen med 52-33. Vi satte oss själva i ett ordentligt underläge genom att inte komma in tillräckligt tufft i matchen, och BG Mark tog till vara på chansen och var klart det bättre laget.

När vi har släppt den bittre eftersmaken som den här matchen fört med sig så kan vi ändå blicka tillbaka på en fantastiskt bra säsong för vårt Basketettanlag.

Vi kom som nykomlingar till basketettan och lyckades knipa fjärdeplatsen i tabellen innan jul vilket betydde att vi tog oss till superettan. Väl där har vi gjort en fantastisk prestation och slagit alla lag från Södra ettan minst en gång, samt slagit starka BG Luleå. Vi slutar 4 i tabellen på 7 vinster och 7 förluster!

En välförtjänt vila väntar nu innan vi sätter igång med träningarna igen. För U17 väntar i vår både final i MittiCupen och semifinal i USM. Så fortsätt att följ Norrort både på hemsidan och på instagram!

På återseende!

Skribent: Jenny Håkanson

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info