Hoppa till sidans innehåll
Foto: Susanne Szaló Skön seger mot Wetterbygden i Friberga

Norrort Dam - skön hemmaseger i Friberga

16 FEB 2015 17:26
Nu var det ett tag sen ni fick en uppdatering från damlaget, vilket helt och hållet ska skyllas på undertecknad. Men här kommer äntligen en liten sammanfattning av vad som hänt sedan sist.
  • Skapad: 16 FEB 2015 17:26

Senast vi hördes så hade vi just varit nere i Göteborg och förlorat mot Högsbo. De kom upp till oss helgen efter och då fick vi revansch när vi vann med 6 poäng! Efter dubbelmötet mot Högsbo väntade två riktigt tunga motståndare i Luleå Stars och Central. 

Vi hade behövt flytta runt lite matcher i Superettan för att få ihop programmet och det innebar att vi mötte Stars dagen efter vi mötte Högsbo. Fokus för oss låg i att ladda om mentalt och kunna komma till match både hungriga och redo två dagar i rad. Om det var någonting vi lyckades riktigt bra med denna gång så var det just att ladda om. Vi gick ut starkt mot topplaget Luleå Stars och ledde med 21-16 efter första quartern. Därifrån gick det tyngre och våra motståndare visade verkligen klass. Vi gjorde en bra insats och slutade aldrig kämpa men vi räckte inte hela vägen denna gång. Stars som både har ett gäng spelare som dubbellicensierar med ligan samt ett gäng som spelat flera säsonger i ligan tidigare var nivån för bra. För oss var kapten Sela (Selamawit Berhe) gjorde en grym match och landade på 17 poäng! (54-75 slutade matchen)

I onsdags var det dags för match igen. Denna gång på bortaplan mot Central, ännu ett lag med oändligt mycket rutin. Man kan inte annat än att vara tacksam mot tjejerna i Central som har valt att spela sin ”pensionärsbasket” i division 1. De gör att våra unga tjejer får möta riktigt bra seniorspelare med både rutin och erfarenhet i en liga som i övrigt består mest av gymnasieelever. Även mot Central gjorde vi en riktigt bra insats även om vi inte heller här orkade hela vägen i mål. Slutresultatet blev 75-55 men det var först i slutet som det rann iväg lite. Otroligt positivt är att vi har 12 tjejer i varje match som går in och ger 100% och bidrar med sina styrkor och till ett härligt lagspel. Matchens bästa Norrortsspelare var Jossan (Josefin Liljevret) som gick in och droppade 13 poäng (4/5 på tvåorna!) och hade 4 assists, bland annat! 

Så har vi kommit fram till relativ nutid och söndagens match mot Wetterbyggden. Den här matchen var det betydligare jämnare i förhandstipsen (som jag själv hittat på), och vi visste att om vi gick in och gjorde en lika bra insats som mot Central skulle vinstchanserna vara väldigt höga! Vi gick in och kontrollerade matchen från start och med halvtidsresultatet 35-24 kändes det som att kunde bli en ganska bekväm vinst. Wetterbyggden höll tydligen inte med och i tredje perioden blev det 13-21 till Smålänningarna som leddes i stort av Danielle Elvbo. Vi var inte så nöjda med att släppa in nästan lika mycket poäng i tredje perioden som i hela första halvlek och sa inför sista perioden att vi behövde få stopp! Och det fick vi! 10-5 slutade perioden och försvaret gick det inte att klaga på längre! Återigen var det många Norrortsspelare som gjorde en riktigt bra match men Katta (Katarina Jansson) stack ut lite extra med sitt smarta spel och starka skytte! 58-50 blev slutresultatet!

Vad som gäller för damlaget nu är att vi åker till Jönköping i helgen för ett returmöte mot Wetterbyggden. Nu blir det riktigt viktigt för oss att inte vara bekväma utan att komma ut ännu tuffare och ännu mer fokuserade än vad vi var i söndags. Norrort on the road! 

Skribent: Coach J

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info