Hoppa till sidans innehåll
Foto: Susanne Szaló Kasper dunkar igen

Norrort Herr: Hemmavinst i Friberga mot LF Future

16 FEB 2015 17:36
Herrlaget vägrar att förlora i Fribergahallen – i söndags kom motståndet från Luleå och LF Future.
  • Skapad: 16 FEB 2015 17:36

Norrort började matchen bra efter mycket fint spel i första halvlek. Särskilt andra perioden bjöd laget på underhållning för hemmapubliken med bl a en snygg “alley-oop” av Kasper Adolfson assisterad av Mattias Herlitz. Efter första halvlek var ställningen hela 49-28 till Norrort, efter att gästerna endast hade fått i 7 poäng under andra perioden, och vi på läktarna trodde att det skulle bli en promenadseger.

LF Future ville annorlunda, och kom ut i andra halvlek med ett zonförsvar och en zonpress som gjorde att Norrort helt kom ur rytmen. Gästerna vann perioden med 11 poäng efter en stark insats, samtidigt som hemmalaget inte fick i sina skott mot zonen, och Norrorts ledning hade snabbt krympt ihop till 10 poäng inför sista perioden. Inför fjärde perioden kändes det lite skakigt på läktaren. LF Future kom ut i perioden med samma försvar, och Norrorts försprång var som minst nere i 5 poäng innan det redde upp sig mot slutet, bl a efter spektakulära dunkar av Kasper Adolfson och Hampus Åhlin. Matchen slutade 75-66 till Norrort.

Coach Chricke sade efter matchen att han var nöjd med hur laget spelade i första halvlek och något mindre nöjd med andra. Han tyckte också att Norrort hade bra kontroll över matchen även om det inte kändes helt komfortabelt från läktaren i andra halvlek.

Pris som matchens MVP gick till Marcus Friman i Norrort och Emanuel Lindbäck i LF Future, som stod för varsin prydlig “double-double” med 18 poäng och 12 returer respektive 23 poäng och 11 returer.

Poäng Täby Djursholm Norrort

Hampus Åhlin 23, Marcus Friman 18, Kasper Adolfson och Mattias Herlitz 11, Anton Candler 4, Kevin Taylor Lundgren och Martin Werner 3 samt Jonathan Herlitz 2.

Några underhållande sekvenser från matchen kan ni se här...

Nästa hemmamatch spelas i Tibblehallen den 21 februari kl 13.00 då vi tar emot Järfälla. Kom och heja!

Skribent: Jan Herlitz

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info