Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Luleå (USM U19)

27 NOV 2015 21:39
I helgen (20-22/11) var det äntligen dags för säsongens första omgång i USM. Båda U19-lagen packade sina väskor och drog upp till ett Luleå täckt av nysnö.
  • Skapad: 27 NOV 2015 21:39

Med bara tre lag i gruppen blev det en förhållandevis bekväm helg för DU19 med match mot Luleå Stars på lördagen och mot BG Luleå på söndagen.

De mest bekanta ansiktena i Luleå Stars var Northlandspelarna Sofia Hägg och Elin Setzman. Matilda (Salén) fick hedersuppdraget att spela på Sofia Hägg som kvällen innan mot BG gjort 19 poäng, och gjorde en fenomenal insats där hon både höll Hägg på 4 poäng och samtidigt spelade riktigt bra basket framåt med bland annat 14 poäng. Vi gjorde en stabil insats mot Stars, framför allt defensivt, och vann med 49-36. Eftersom BG Luleå slagit Stars på fredagen skulle det bli gruppfinal på söndagen mellan oss och BG Luleå.

Vi inledde matchen mot BG Luleå riktigt starkt och ledde med 25-20 i halvtid. I tredje kom vi ut på hälarna och lyckades inte göra många rätt. Vi förlorade tredje perioden med 2-17 och trots att vi slet som djur, med Emilia (Stocklassa) i spetsen, i fjärde perioden så hade vi grävt ett hål som var alldeles för djupt. Vi förlorade matchen med 45-50 och slutade tvåa i gruppen.

Trots att det hade känns betydligt bättre att flyga hem med en gruppvinst i bagaget så gjorde vi på det stora hela en bra omgång. Eftersom halva laget spelar i basketettan och halva i tvåan så kommer det ta lite tid att verkligen få ihop det men helgens omgång var ett stort steg i rätt riktning.

Slutligen ett stort grattis till välförtjänta platser i Allstar-team till Helene Haegerstrand och Emilia Stocklassa som även fick omgångens MVP! Grymt bra jobbat!

HU19 hade i motsats till tjejerna ett tufft spelprogram med en femlagsgrupp. Helgen inleddes med match mot Lidingö på fredagen, en komfortabel historia där vi vann med 102-51. Det vi framförallt tar med oss från matchen är att det släppte i anfall, vi hade bra flyt och hittade konstant bra avslut.

På lördagen var det dags för Solna, ett betydligt tuffare motstånd som likt oss bestod av spelare från olika träningsgrupper. Vi lyckas utmana dem bra, även om deras två stora spelare gör livet surt för våra betydligt mindre stora spelare. Efter att ha pressat Solna hela vägen in i mål skrevs förlustsiffrorna till slut till 61-68.

Söndagen avslutades med matcher mot de två Luleålagen. Först ut var BG Luleå med Täbybekantingen Erik Busk i spetsen. BG var en storlek för stora för oss (bokstavligen talat) och efter att ganska tidigt dragit ifrån skrevs slutresultatet till 46-77.

Avslutningsvis mötte vi BC Luleå, coachat av legenden Håkan Larsson. BC hade tre förluster in i matchen och ville bestämt ha med sig en vinst från helgen. Detta tillsammans med vad som närmast kan liknas vid en kollaps från vår sida gör att matchen är jämn långt in i fjärde perioden. Till slut gör vi ett ryck och stänger matchen 62-47. Största glädjeämnet från den matchen var att spelarna från bänken kom in och vann matchen åt oss, stor eloge till spelarna som klarade det trots sparsmakade minuter tidigare i helgen. Gustaf Tjernberg kom välförtjänt med i omgångens All-Star team.

Vi avslutade helgen med lite teambuilding i form av att behöva sova över en natt extra då vårt flyg var inställt. Men med bra hjälp från SAS och fina hotell var det inte allt för svårt att stå ut.

Skribent: Jenny Håkanson/Anton Kalén

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info