Hoppa till sidans innehåll
Foto: Susanne Szaló Emilia Stocklassa i mötet med Wetterbygden i Friberga.

Skön vinst i Jönköping

23 FEB 2015 18:30
Vi startade resan till Småland tidigt på lördagsmorgonen för att hinna i tid samt känna oss ordentligt förberedda när det var dags för uppkast.
  • Skapad: 23 FEB 2015 18:30

I närminnet låg fortfarande plattmatchen i Göteborg där vi blev totalt översprungna i inledningen och vi tänkte inte göra en likadan bortamatch den här gången. Efter ett lunchstopp med sjöutsikt kom vi till Jönköpings Idrottshus i god tid. Tjejerna gick på en liten promenad runt staden medan coacher och chaufförer drack kaffe i hallen.

Wetterbygden är en ny satsning där man valt att göra en gemensam kraftansträngning för att lyfta basketen på damsidan i trakterna kring Jönköping/Huskvarna. De spelar sina matcher i nya arenan i idrottshuset och bjöd på en spektakulär och ligamässig presentation av hemmalaget med mörklagd hall, strålkastare och storbildsskärm med spelarpresentationerna.

Så till matchen! Den skulle komma att bli en riktigt svängig historia där hemmalaget gick starkast ut och vann första perioden med 20-14. Att släppa in 20 poäng är alldeles för mycket om vi ska kunna vinna matcher så fokus inför andra perioden låg i att steppa upp i försvaret. Det gjorde vi också vilket resulterade i att vi vann den andra perioden med 9-17.

I halvtidssnacket låg fokus fortfarande på det defensiva och att vara först på alla lösa bollar men när vi kom ut på planen igen lyckades vi inte leva upp till detta och Wetterbygden tog åter kommando. De vann tredje perioden med 17-11 och hade ett bra läge inför sista perioden.

Vi har varit i många jämna matcher den här säsongen och vi har visat gång på gång att vi kan stänga såna matcher och vara bäst när det gäller. Den här matchen var inget undantag. Fjärde perioden slutade 7-17 och vi lyckades åter få stopp i defensiven. Helene Haegerstrand steppade upp i sista perioden och gjorde bland annat 7 poäng (totalt 10).

Vi kunde vända tillbaka norrut glada och nöjda med en skön vinst i ryggen. Nästa helg åker vi till Lomma för att möta Lobas. Senast vi möttes blev det en spännande historia som slutade i Norrortsvinst med 63-59. Vi är redo att ta oss an ännu en tuff match on the road!

Skribent: Jenny Håkanson

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info