Hoppa till sidans innehåll
Foto: Susanne Szaló Helene Haegerstrand in action

Vinst i säsongens sista hemmamatch!

24 MAR 2015 14:07
I söndags var det dags för säsongens näst sista match i serien, den sista hemmamatchen, men också det första av två matcher mot BG Mark.
  • Skapad: 24 MAR 2015 14:07

Vi var laddade till tusen för att ge hemmapubliken en rolig avslutning på säsongen och det visade sig direkt när matchen startade att tjejerna var på tårna! Vi inledde med att göra 26-10 i första perioden och hade en skottprocent på 71,4% på tvåorna! I andra perioden svalnade skyttet något och vi gjorde bara 10 poäng, men med fortsatt bra försvar höll vi Mark också på 10 poäng och vi gick till halvtidsvila med en 16-poängsledning.

Vi kom tillbaka till vårt flyt offensivt i den andra halvleken och matchen slutade med en rejäl vinst; 81-40! Vi slutade på en riktigt bra skottprocent på tvåorna, 58,6% och en effektivitet på 118. Många spelare var riktigt bra men här kommer ett axplock från statistiken: Helene Haegerstrand gjorde 15 poäng och var 6/7 på tvåorna, Matilda Salén hade 10 poäng och var bästa returtagare med 7 returer, Sara Jörgensen gjorde 14 poäng på 5/7 på tvåorna, Emilia Stocklassa var 4/5 på tvåorna och hade 7 assist och 6 steals, och så vidare…

I och med den här vinsten slutar vi fyra i tabellen i superettan oavsett resultat i den sista matchen. Det känns verkligen som en stor framgång för oss som nykomlingar i basketettan!

Det känns också riktigt bra att vi gjorde en så stark insats inför vår fantastiska hemmapublik men serien är ju inte slut riktigt än. På söndag åker vi ner till Kinna och möter ett riktigt revanchsuget BG Mark. Det kommer bli en härlig fight som ni kan följa på livestatsen.

Heja Norrort! 

Skribent: Jenny Håkanson

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info