Hoppa till sidans innehåll
Foto: Susanne Szaló Mattias Herlitz går till attack

Vinst mot Blackeberg efter förlängning

13 MAR 2015 09:50
Efter en dålig första halvlek ryckte herrlaget upp sig och kämpade sig in i matchen. Slutet blev gastkramande och gick till förlängning, där Norrort till sist lyckades avgöra med en trepoängare med fem sekunder kvar på matchklockan.
  • Skapad: 13 MAR 2015 09:50

Blackeberg var inför dagens match tabelljumbo med endast en vunnen match under säsongen, något som inte känns helt rättvist då Blackeberg har många bra spelare och har förlorat flera matcher med mycket knapp marginal. Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen och Norrort vann båda, dock mycket knappt, den ena av matcherna efter förlängning.

Blackeberg började matchen bäst med fint skytte utifrån, medan hemmalaget missade det mesta. Första perioden slutade med överläge för bortalaget med fem poäng. I andra perioden knaprade Norrort in lite innan gästerna avslutade perioden starkt efter flera tunga skott, däribland en trea på periodens slutsignal, och lagen gick till halvtidsvila med 13 poängs överläge för gästerna.

I andra halvlek närmade sig Norrort sakta, mycket tack vara att Mattias Herlitz gick bärsärkagång med totalt 35 poäng i matchen. Med en dryg minut kvar på matchklockan hade Norrort gått om och ledde med 4 poäng. Blackeberg avslutade dock bra med ett fyrapoängsspel efter att Koral Gitmis först satt en av tre straffar och därefter tagit en offensiv retur och skjutit en trepoängare, och matchen gick till förlängning.

I förlängningen började Blackeberg bäst och hann göra fem poäng innan Norrort gjorde sina första. Med endast 19 sekunder kvar av förlängningen ledde Blackeberg med en poäng och fick två straffkast. Efter att en av straffarna gått i hade Norrort chans till ett sista anfall för att försöka utjämna. Mattias Herlitz drev upp bollen, attackerade samt passade Tim Ljunggren som fick ett öppet trepoängsskott som gick i med 5 sekunder kvar på klockan, varpå Blackeberg tog time-out för att flytta upp inkastet till offensiv planhalva och möjlighet till ett sista avslut. Norrort kunde dock avvärja det sista anfallet och matchen slutade 90-89 i hemmafavör.

Pris som matchens MVP gick till Mattias Herlitz i Norrort (35 poäng, 8 assists, 9 returer) och Mikael Waldén i Blackeberg (16 poäng, 9 returer).

Poäng Täby Djursholm Norrort: Mattias Herlitz 35, Kevin Taylor Lundgren 15, Kasper Adolfson 11, Marcus Friman 8, Jonathan Herlitz och Markus Hector 6, Tim Ljunggren 5 samt Anders Gombrii och Tobias Hector 2. 

Några, med Norrort-ögon sett, höjdpunkter från matchen kan ni se här:https://www.youtube.com/watch?v=vBqYQBb8Ddc 

Säsongen för herrlaget avslutas nu till helgen med en resa till Luleå och matcher mot BG Luleå och LF Future, samt en resa till Sundsvall nästa helg för match mot Orongo. 

Tack till all publik och särskilt till våra yngre lag som har kommit och stöttat oss!

Skribent: Jan Herlitz

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info