Hoppa till sidans innehåll
Norrort Dam - Solna

2 av 2 för damerna i helgen

29 FEB 2016 22:05
Norrorts damlag har, som alla lag i superettan, ett hektiskt schema efter jul och med fyra matcher kvar på säsongen ligger vi på en femteplats i tabellen. Om man tar sig en titt på de lag som ligger före oss i tabellen inser man snabbt att en femteplats inte är något att skämmas över.
  • Skapad: 29 FEB 2016 22:05

IK EOS, Högsbo, Östersund och Central är en stor bidragande faktor till att baskettan är starkare och bättre i år än på länge, men de är inte ensamma om att bidra till detta. Vi, och många lag med oss, är också bättre än förra säsongen, med en stomme spelare som hela tiden utvecklas och blir bättre och vi kan se den långsiktigheten i flera klubbar. En långsiktighet som betalar sig, både för klubbarna och för spelarna! 

Matchreferaten då? undrar ni. Jo men de kommer här:

I torsdag mötte vi Solna i en match som nog kan klassas som ett derby. För de som såg vår match mot Solna i grundserien kan jag tänka mig att förhoppningarna för en underhållande kväll var förhållandevis låga. Med den fruktansvärt frustrerande matchen i minne (Solna vann med 52-43 i Vasalund) visste vi att vi inte spelat så dåligt sedan dess och känslan innan matchen var att alla var där för att bidra och för att vinna. Detta visade sig stämma och under de första 3:43 av matchen sätter Emma Edenbert 3 treor och Karolina Tellman en. Vi ledde med 12-2 och Solna var helt klart skakade. Emma gör 11 poäng i den första perioden (!) och vi gör som lag 21! Den andra perioden, som slutar 9-4, blir inte samma poängfest men en defensiv uppvisning av hemmalaget. En skön känsla i halvtid och ett fortsatt bra spel i andra halvlek resulterade i en vinst för Norrort med 60-49. Skön revansch!

Redan på söndagen var det dags att gå upp i ottan för att färdas till Jönköping för säsongens första möte med Wetterbygden. En lång bilresa och en god IKEA-brunch senare var vi redo att ta oss an smålänningarna. Även denna gång fick vi en bra start och ledde med 19-10 efter första perioden. I andra perioden tappade vi energi men lyckades trots ett spel som hade mycket att önska hålla ledningen och gå till vila med 31-27. I andra halvlek skruvade vi på försvaret ordentligt igen och det tog hela sju minuter innan Wetterbygden lyckades göra poäng. Då till ställningen 30-42. Tilläggas bör att det var de enda tre poängen som Wetterbygden gjorde i den tredje perioden. Slutresultatet blev 44-59 och vi kunde åka hem nöjda och belåtna! Matilda Salén och Emilia Stocklassa gjorde 15 respektive 16 poäng i matchen och Emilia tog dessutom 12 returer och gjorde 6 assist!

Nästa helg ställs vi för en riktig utmaning när vi åker söderut för att möta tabellettan EOS på lördagen och tabelltvåan Högsbo på söndagen. 

 

Heja Norrort!

Skribent: Jenny Håkanson

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Demnert, Borgenvägen 22
18238 Danderyd

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: kansli@djursholmindi...

Se all info