Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Haegerstrand Var är bollen? Ida Telalovic och Uppsalas Louise Skyttevall letar.

Äntligen var det dags för match igen - och ny vinst!

10 NOV 2015 09:17
Det kändes som en säsongsstart på nytt med en hel månad sedan den senaste matchen mot Blackeberg. Dessutom var det vår första match för säsongen i nyrenoverade Fribergahallen!
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:11

Senast vi mötte Uppsala i basketettan var i en träningsmatch på försäsongen och då slutade vi som vinnare. Många av spelarna, framförallt de födda -98, i Norrort och Uppsala har mötts många gånger och tjejerna känner varandra väl. På planen är det alltid bra stämning men på läktaren är den ofta lite sur när Uppsala kommer på besök. Så även denna gång.  

Efter vår senaste match, mot Blackeberg, har vi lagt mycket fokus på det defensiva. I den matchen släppte vi in 69 poäng vilket är alldeles för mycket för oss. Uppsala, liksom Blackeberg, har många snabba guards och mycket bra skyttar så vi visste att vårt försvar skulle komma att sättas på prov igen. Redan från starten av matchen var det tydligt att vårt fokus i försvar var förändrat. Vi dominerade spelet i första halvlek och släppte bara in 8 poäng.

Framåt gjorde vi bara 24 vilket så klart är väldigt lite. Dels berodde det på att vi hade för många turnovers men också på att vi missade mycket öppna skott. I andra halvlek ökade Uppsala tempot rejält och vi hade svårt att anpassa vårt försvar till det. Vi producerade lite bättre offensivt men släppte in för mycket i andra halvlek, som slutade 31-36. Slutresultatet blev 55-44 vilket innebär att vi är 3-0 i matcher. 

Vi spelar igen redan nu på onsdag mot Lidingö i Tibblehallen. Även detta blir en rolig match med mycket känslor eftersom både Karro (Tellman) och Emma (Edenbert) har sin moderklubb i Lidingö Basket. Lidingö hade en tuff match senast mot starka Östersund där de förlorade rejält men resultatet gör dem inte rättvisa. De är bättre än på många år ledda av Line Göransson och Lovisa Hagberg.

Vad finns det för bättre sätt att spendera onsdagskvällen än att titta på härlig basket! Uppkast 19:00 i Tibble CC!

Heja Norrort!

Skribent: Jenny Håkanson

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Demnert, Borgenvägen 22
18238 Danderyd

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: kansli@djursholmindi...

Se all info