Hoppa till sidans innehåll
Foto: Susanne Szalo Emilia Stocklassa gör 2 av sina 16 poäng

Basketettan Dam: Seger mot Uppsala

17 NOV 2014 19:06
I lördags var det dags för oss att ta oss an tabelltrean Uppsala, som med sitt unga lag startat säsongen starkt med 4 vinster och 1 förlust.
  • Skapad: 17 NOV 2014 19:06

Vi visade direkt att vi var redo för uppgiften och inledde matchen med att göra 8-0. Åtta poäng låter kanske inte så mycket men i en match med så lite poäng som 52-45 är det av betydelse och det gav oss bra arbetsro i resten av matchen. Även om Uppsala nästan var ikapp i början av andra halvlek så kunde vi rycka igen och hålla avståndet hela vägen i mål.

Norrorttjejerna visade både hjärta och kvalitet, precis så som vi vill spela, och bjöd på en underhållande basket i 40 minuter. Vi höll Uppsala på 20,5% på tvåpoängarna vilket vägde upp för att vi själva sköt 10,5% på treorna. Vi hade helt klart för mycket turnovers men vi försökte hela tiden trycka upp tempot i kombination med att Uppsala spelade försvar över hela golvet och pressade oss hela matchen. Det vi förlorade på detta tog vi igen genom att tvinga Uppsala till lika många turnovers som vi hade.

Det var en riktig krigarmatch och hela laget visade styrka och karaktär när de spelade smart och med energi hela matchen. Emilia Stocklassa gör en jättematch med 16 poäng och hela 80% på avsluten!

Nästa helg möter vi Lidingö på bortaplan; Lidingö som fortfarande jagar sin första vinst och som nog gärna skulle ta den mot oss. Vi kommer att spela på samma sätt som vi gjorde mot Uppsala och om vår uppåtgående trend fortsätter så är vi ännu bättre på lördag än vad vi var i lördags och då blir det tufft för våra motståndare!

Heja Norrort!

Skribent: Jenny Håkanson

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Demnert, Borgenvägen 22
18238 Danderyd

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: kansli@djursholmindi...

Se all info