Hoppa till sidans innehåll
Foto: Susanne Szalo Norrort Dam

Basketettan Dam: Ytterligare en seger!

30 NOV 2014 23:10
I Damettan finns det många matcher som skulle kunna räknas som ett derby, men jag tror att lördagens match kändes lite extra i derbynerven både för Solna och för oss.
  • Skapad: 30 NOV 2014 23:10

Det beror nu inte bara på geografisk närhet och att spelarna mötts många gånger förut, utan största anledningen är alla kopplingar som finns mellan spelana i de båda lagen.

För att dra några av kopplingarna så går fyra av våra spelare i Solna Gymnasium där i princip alla tjejerna i Solna Branten går. Dessutom är Solna Jossans (Josefin Liljevret) moderklubb!

Å andra sidan är Täby moderklubb för både Josefin Kling, Julia Paulin och Fanny Paulin. Och Julia och Fannys pappa är ordförande i Täby Basket. Så ni förstår ju känslan!

Och jag tror inte att det är många matcher i Damettan som dragit så mycket och engagerad publik som den här. Inramningen bäddade för ingenting annat än en tuff och jämn match. Vilket det också blev, i alla fall till halvtid. 

Känslorna på planen avspeglade de på läktaren och det regnade fouls på båda lagen när alla spelare gick in och visade att de inte tänkte vika ner sig. I halvtid stod det 26-28 med en knapp ledning för oss.

Vi gick in i matchen med målet att begränsa Solnas starka trepoängsskytte, och med 1 av 4 från perimetern hade vi gjort det jobbet med bra betyg i första halvlek.

Däremot hade Solna tagit 11 offensiva returer och skjutit 17 straffkast. I tredje quartern punkterade vi matchen genom att vinna perioden med 9-22. I fjärde perioden spelade vi smart och kontrollerat och vann tillslut matchen med 13 poäng efter att ha varit uppe i som mest en tjugopoängsledning.

Rebecca Henricson var som vanligt en riktig klippa med bland annat 7 returer och 22 poäng. Josefin Liljevret blev näst bästa poänggörare mot sin moderklubb med 12 poäng. Dessutom hade hon 6 returer och 3 assist.

Nu väntar några veckors uppehåll för oss innan vi ställs mot Blackeberg i grundseriens sista match. Om resultaten i övriga matcher går vår väg har vi chansen att ta oss till Superettan.

Heja Norrort!

Klicka här för matchstatistik...

Skribent: Jenny Håkanson

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info