Hoppa till sidans innehåll
Foto: Susanne Szalo Helene Haegerstrand gör två poäng

Damerna tog sin andra raka seger i basketettan

14 OKT 2015 12:23
Damerna tog sin andra raka seger i basketettan när man slog Blackeberg med 75-69. Norrort fick en fenomenal start på matchen och efter 7 minuter stod det 22-4 till hemmalaget.
  • Skapad: 14 OKT 2015 12:23

Efter den trevande starten för Blackeberg satte de upp en zon som mycket väl fyllde sin funktion och nollade oss i 5 minuter. 2:30 in i andra perioden stod det 23-19 efter en stark upphämtning av bortalaget. I halvtid stod det 34-27 till Norrort och även om anfallet hade gått i stå i perioder så fungerade försvaret fortfarande relativt väl.

Andra halvlek startade även den bra för Norrort och efter halva tredje perioden stod det 57-38. Men Blackeberg var långt ifrån uträknade. De ökade aggressiviteten och började på riktigt utnyttja att de var kvickare än oss på många positioner. Det tillsammans med att vi inte fick till roteringarna defensivt gjorde att vi släppte in 42 poäng i den andra halvleken, vilket är alldeles för mycket (mot Alvik släppte vi in 47 på hela matchen). Det som räddade oss var att vi, efter poängsvackan i slutet av första perioden, producerade bra framåt. Helene Haegerstrand gjorde en riktig monsterinsats med 34 poäng (och 5 assist)! Emilia Stocklassa gjorde återigen en grym match med 10 returer och 19 poäng! 

Det var ingen fantastisk poängspridning men vi spelade stundtals grymt bra som lag både i transitionoffense och zonoffense vilket skapade bra lägen. 

En vinst är en vinst vilket vi är nöjda med. Dock är vi allt annat än nöjda med att släppa in 69 poäng och om jag får bestämma (vilket jag ju får) så kommer vi öka på ytterligare i försvarsträningen ett tag framöver. 


På lördag 17/10 möter vi Solna i Vasalundshallen. Kom dit och stötta oss!

 

Coach Jenny

Skribent: Gunnar Demnert

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info