Hoppa till sidans innehåll
Foto: Susanne Szalo Arkivbild

Första matchen i fortsättningsserien för Norrort Herr

13 JAN 2016 21:27
Efter ett par veckors juluppehåll inledde vi fortsättningsserien med bortamatch mot Orongo i ett för dagen -21 grader kallt Sundsvall.
  • Skapad: 13 JAN 2016 21:27

Orongo var en av de två matcherna vi vann under hösten. Vi gick i och med våra två vinster in i fortsättningsserien och kampen för att slipa kvala med 4 poäng, vilket också Orongo gjorde. Vi kom till spel med nio spelare, då Tim Ljunggren beger sig till Tyskland på utbytestermin, Marcus Hector till Australien för att jobba, Marcus Friman lider av en stukad fot och Carl Tjernberg vaknade upp magsjuk.

Vi går in i matchen utan att riktigt vara på tårna – något som tyvärr verkar ha blivit lite av en vana – och var inte alls med i vårt spelvändningsförsvar. Något som gjorde att Orongo fick springa i för många lätta kontringspoäng, bland annat 10 raka i mitten av perioden och de vinner därmed perioden med 7 poäng (22-15).

Andra perioden vaknar vi till lite och lyckas bättre med att stoppa upp Orongo i deras offensiva spelvändningar vilket gör att vi tvingar dem att spela mer 5-5, vilket gör att vi håller dem på 12 poäng och därmed kryper lyckas plocka in 3 poäng (34-30).

Under halvtidssnacket pratade vi om vikten av att stoppa upp deras snabba uppspel samt en del detaljer i vårt zonanfall. Tredje perioden börjar ungefär som andra slutade, med få poäng och mycket 5-5-spel. Några minuter in i perioden lyckas vi dock börja göra lite kontringspoäng och rycker upp i ledning med en fempoäng-run (från 36-34 till 36-39). Dock lyckas Orongo få igång insidespelet med William Skagius och vi får svårt att få bollen i korgen, vilket gör att Orongo tillslut vinner perioden med sex poäng (53-43).

Fjärde perioden fortsätter Orongo få in bollen inside och vi fortsätter missa avslut vilket gör att de fortsätter utöka ledningen till som mest 18 poäng. Vi gör ett försök att pressa och tvinga fram misstag från Orongo och snabba enkla poäng för oss. Vi börjar ta ikapp och får ner underläget till 10 poäng. Dock lyckas vi aldrig komma tillräckligt nära för att ge oss chansen att vinna matchen och vi förlorar till slut matchen 74-62.

Defensivt lyckas vi sätta bra press i halvplansspelet och tvingar bland annat fram 22 turnovers, dock har vi svårt att stoppa snabba uppspel och kontrollera Orongos stora spelare under korgen. Vilket gör att vi låter dem vara högprocentiga på sina tvåpoängsavslut (61%) och de gör 48 av sina poäng inne i tresekundersområdet.

Samtidigt missar vi för många avslut vi normalt sätter; våra två främsta poänggörare –Jonas Ehlde och Kasper Adolfsson – lyckades exempelsvis bara sätta 10 av 45 skott. Dagens insats stod Anders Gombrii för med 16 i effektivitet, 12 poäng på sju avslut och fem returer.

Skribent: Anton Kalén

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Demnert, Borgenvägen 22
18238 Danderyd

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: kansli@djursholmindi...

Se all info