Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karolina Tellman Guld till F97-98 i Scania Cup

GULD TILL Norrorts DU19 i Scania Cup - referat

06 APR 2016 20:13
Scania Cup kallas inofficiellt nordiskt mästerskap för klubblag och somliga håller kvaliteten högre än i SM. Guldet är den tyngsta ungdomslagsmeriten någonsin för Djursholm Indians och Täby Basket. Scania Cup är en invitationscup som arrangeras varje påsk av Södertälje Basketbollklubb för åldrarna 12-19 år. Norrort fick ett guld, en fjärdeplats och en sjundeplats!
  • Skapad: 06 APR 2016 20:13

Referat till GULDET

I den första matchen fick Uppsala smaka på en ganska besk medicin i form av ett tätt försvar som hindrade deras drives som straffat oss tidigare. Vi gick hårt ut på skyttarna och gjorde många blockar. Även om vårt skytte också var rätt dåligt höll vi Uppsala på extremt låg poäng (23p!) och matchen slutade med en 15 p vinst.

I nästa match var det enklare, vi kunde spela igenom några anfallskombinationer och danska BMS Herlev besegrades med klara 57-21 med jämn poängfördelning mellan våra spelare. Vi hade fått den mycket märkliga och medicinskt tveksamma ”lottningen” att spela tre matcher samma Långfredag och den sista var mot urstarka Luleå BG. Då två av våra 17-åriga spelare behövdes för en U17 match, hade vi 8 spelare att gå runt på. Trots en bra start med bl.a. 13 p av Helene Haegerstrand under första halvlek förlorade vi minimalt genom en lite snöplig 3:a bara 7 sek innan slutsignalen. Deppigt och lite slitet samlade vi oss till en eftermiddagsmatch på Påskafton mot det besvärliga Hörsholm från norr om Köpenhamn. Deras 1.97 cm långa stjärna hölls på 4p av ffa Emilia Stocklassa. Caroline Malmqvist och Karolina Tellman kom igång med riktigt bra skytte och till sist blev det en ganska ohotad vinst med 50-45.

Värre blev det igen i seminfinalen mot Blackeberg vars snabba spel och starka skytte passar oss ganska illa. Tack vare att vi visade styrka under korgarna kunde vi hålla ifrån i slutet och vinna med 52-45 mycket tack vare Emilias 20p inside och Carro Ms 3 poängs skyttte!

IMG_5673

 

I finalen i SBBKs A-hall med bra tryck på läktaren väntade danska Vaerlöse som vann Scania Cup ifjol. De spelar en tuff basket som bygger mycket på snabba attacker och passar till frispelade skyttar. Men emot Norrort tog det stopp. Vi läste deras spel och genom längdövertaget vann vi många bollar inside. Både Karro T (16p) och Emilias (11p) spel bidrog till en säker seger med 45-32. Emilia spelade dessutom ibland pointguard i både final och andra matcher vilket gjorde henne och laget ännu bättre. Carro M blev matchens kämpe och visade genom hela turneringen att man kan vinna turneringar genom bra defense.

Utöver de redan nämnda bidrog förstås fler spelare till DU19s sköna guld; Matilda Salén, Ida Telalovic, Rebecca O'Connor, Emelie Ånäs, Kelin Taylor Lundgren och Sara Järund. Flera D1an spelare som ”just” passerat 19-årsstrecket fanns med på bänken och stöttade. Härligt!

Kapten Carro M fick lyfta Scania Cup bucklan först av alla och vi njöt av att se Emilia väljas till Scania Queen, en verkligt prestigefylld utmärkelse och förmodligen inte hennes sista, och dessutom fick hon sällskap av Helene i tunerningens All Star Team, ett unikt facit! Norrorts DU19 coachades av Olga Kjelsson (vår tidigare D1 spelare) och Claes Tellman (vår grå eminens med blytunga coachmeriter) och de båda gjorde förstås en strålande insats.

Stort grattis!

Skribent: Anders Haegerstrand

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info