Hoppa till sidans innehåll
Foto: Susanne Szalo

Hemmavinst med 86-61 mot Fryshuset

18 FEB 2016 10:21
Veckans recept: bra försvar och effektivare offensivt samspel!
  • Skapad: 18 FEB 2016 10:21

Efter en skön och välbehövlig vinst upp i Luleå fortsatte vi träna på bra den gångna veckan inför helgens viktiga match mot Fryshuset. Förra gången vi möttes – i oktober – förlorade vi i Fryshuset med 11 poäng efter en ganska svängig match. Lång tid har gått sen dess, vi har jobbat på och sakta men säkert börjat få saker och ting att falla på plats. Fryshuset, som är ett väldigt ungt lag har haft lite problem med mängden spelare och har licensierat in några gamla rävar.

Vi startar matchen bra och får direkt till en liten poängbuffert och lyckades hålla ifrån hela matchen igenom. Både Marcus Friman och Kevin Taylor Lundgren gör över 20 poäng var, vilket tar bort press från framför allt Jonas Ehlde och Kasper Adolfsson som tidigare har varit tvungna att ösa in poäng för att vi ska ha chans att vinna.

Spelmässigt är det framförallt två pusselbitar som är värda att lyfta fram. Det första är att vi spelar bra försvar hela matchen; vi har inga stora dippar där vi ger motståndarna chansen att komma ikapp eller dra ifrån. Det andra är att samspelet offensivt har börjat funka; vi är längre inte lika beroende av individuella prestationer för att skapa poäng, utan vi har börjat skapa poäng som vi istället tillsammans har spelat oss fram till. Till slut blev det en seger med 86-61. Matchstatistiken hittar du här.

Vi fick i helgen lite hjälp från BG Luleå som vann sina matcher mot Järfälla och Blackeberg. Det betyder att även om vi fortfarande ligger under kvalsträcket så har vi fått vittring på placeringarna högre upp, vi ligger bara en vinst efter femman och sexan. 

Nästa match är på tisdag (23 februari) i Tibblehallen mot Järfälla. Senast Järfälla var på besök kom de iväg med en otroligt snöplig tvåpoängs-seger. Så vi behöver allt stöd vi kan nu på tisdag för att ta revansch på Järfälla och klättra upp över strecket!
Skribent: Anton Kalén

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info