Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kent Andersson Knapp förlust mot BG Luleå

Knapp förlust i premiären

04 OKT 2014 15:46
Premiären i damettan blev en rysare av rang och Norrort visade direkt att det är ett lag att räkna med i år. Knapp förlust mot BG Luleå efter förlängning med 68-71 (17-12, 15-20, 15-16,12-11, 9-12).
  • Skapad: 04 OKT 2014 15:46

Som nykomlingar i serien är det alltid svårt att veta exakt vad man kan förvänta sig. Vi har relativt bra koll på oss själva men naturligt sämre koll på hur vi står oss mot de andra lagen i serien. Det första provet på var vi står skulle bli det tuffaste möjliga. BG Luleå, som slutade tvåa i serien förra säsongen, slog veckan innan KFUM Central med 14 poäng. Central som i sin tur har flera före detta ligaspelare i laget och alltid är med i toppstriden i serien.

Vi startade matchen med att göra 2 poäng direkt från uppkastet och sen rullade det på till 2:55 in i första perioden när BG Luleås coach Mikael Johansson tvingades till en time out vid ställningen 11-0 till Norrort. BG satte upp en zon och vi var uppe i 17-2 innan vi började få ordentliga problem att göra poäng och BG gjorde 13-0. Efter det var det en jämn historia och när vi gick till halvtidsvila stod det 32-32.

När fjärde perioden startade stod det 47-48, BG Luleå i en 1-poängsledning och det var upplagd för en rysare! Med två minuter kvar och BG i en 5-poängsledning 54-59 sätter Josefin Liljevret en trea upp till 57-59. Med 15 sekunder kvar är det Jossan som återigen är framme och gör en steal och hittar Rebecca Henricson som tar bollen starkt till korgen, lägger i 2 poäng och blir foulad. Hon missar straffkastet men hon har tagit oss till förlängning och vi har allt att vinna i en match där ingen (förutom vi själva) nog riktigt trodde att vi kunde utmana.

Förlängningen skulle inte bli mindre spännande den! Jossan inledde med att sänka en trea i transition och vi fick den bästa tänkbara starten, men Lovisa Brunnberg, BG Luleås överlägset bästa spelare för dagen svarade snabbt med att ta det tillbaka till lika. Jossan sänker ytterligare en trea till 65-62 och BG:s Fanny Wadling lägger i en layup och ett bonuskast; 65-65. Sista 4 minuterna blir det 6-3 till BG och vi lyckas spela oss till chanser att ta det till ytterligare en förlängning men BG håller ifrån och står som vinnare med 71-68 när slutsignalen ljuder.


Vi gör, trots förlusten, en minst sagt hedervärd damettanpremiär! Nu vet vi, och alla andra, var vi står och vi är inte nöjda här. Vi ska fortsätta jobba hårt på träning för att fortsätta utvecklas och bli bättre och vi håller tummarna för att våra och BG Luleås vägar möts igen så att vi kan få ta revanch!

Poängbäst i Norrort var Emilia Stocklassa och Katarina Jansson som hade 15 poäng var. Emilia sköt hela 50% på 2-poängare och hade hela 24 i effektivitet! Rebecca Henricson hade planens enda dubble-dubble med 10 assist och 12 steals!

Nästa hemmamatch spelar vi i Fribergahallen 18/10 kl.14 och då är det BG Fryshuset som kommer på besök!

Heja Norrort!

 

Poänggörare Norrort:

Emilia Stocklassa 15, Katarina Jansson 15, Josefin Liljevret 10, Sara Jörgensen 9, Rebecca Henricson 7, Lovisa Gullbrandson 6, Andrea Tendahl 3, Karoline Teigland 2, Selamawit Berhe 1.

 

Statistik från matchen hittar du här.

Skribent: Jenny Håkanson

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info