Hoppa till sidans innehåll
Foto: Susanne Szalo Sela Berhe i en tidigare match

Nytt år, ny tid, ny strid och förlust i Göteborg.

25 JAN 2015 20:00
Efter att en av de stora anledningarna till vår framgång innan jul, Rebecca Henricson, flyttat till Umeå för studier ställdes damlaget inför utmaningen att fylla den lucka som hon lämnade efter sig.
  • Skapad: 25 JAN 2015 20:00

Självklart märks det när en spelare som snittar 13 poäng, 5 returer, 4,4 assist och med detta ledde både poäng och assiststatistiken för Norrort försvinner. Men utmaningar är ju roligt och framförallt utvecklande och mot Lobas visade både Sara Jörgensen och Matilda Salén att de kommer att axla pointguardrollen med både kvalitet och säkerhet.

I lördagens match mot Högsbo fanns ingen av nämnda spelare med i laguppställningen och dessutom saknades Emilia Stocklassa som har varit en viktig och stabil spelare hela säsongen. Alltså ställdes vi inför en ny utmaning när vi skulle åka till Göteborg och flera spelare fick kliva ur sin bekvämlighetszon och ta ett större, eller i alla fall ett annorlunda, ansvar.

Matchen som sådan var ingen hit för oss. Den tidiga morgonen och tågresan verkade ha större påverkan än vad vi trott och i den första perioden var det som att tåget hade gått och vi stod kvar på stationen... i Stockholm.

Inledningsvis kom vi till flera bra lägen, lägen som vi brukar göra mål på men som nu gick konsekvent ring ut. I försvaret låg vi ständigt ett steg efter och Högsbo dikterade villkoren under båda korgarna.

Efter att ha förlorat första perioden med 23-7 lyckades vi komma igång bättre offensivt i andra perioden men med samma svaga defensiva insats så slutade perioden 20 lika. Inte förrän i fjärde perioden lyckades vi spela någonting som liknade vårt vanligtvis starka försvar och vi vann perioden med 14-7.

Vi slutade på 29 turnovers varav de flesta var mot deras press vilket resulterade i att de fick springa i alldeles för många enkla poäng. Högsbo gjorde en stark insats och de lyckades verkligen utnyttja våra svagheter till max. Matchen slutade 71-52 och poängbäst i Högsbo var Ida Fredriksson som var hela 4/6 från trepoängslinjen!

Förlusten och den sega inledningen till trots så finns det ändå saker på plussidan! Den allra viktigaste var att vi aldrig gav upp och fortsatte spela i 40 minuter. Det främsta beviset på detta är att vi var som bäst under den sista perioden. Detta kommer definitivt att betala sig i längden för våra fantastiska tjejer som bara växer och växer för varje vecka som går!

Vi har ingen spelare som ensam kan ersätta Rebecca och vi hade ingen Sara eller Matilda idag, men som lag kan vi ändå tillsammans väga upp för detta och alltid göra vårt bästa för att lösa de problem och utmaningar som vi ställs inför.

Nästa vecka möter vi Högsbo igen. Den här gången är det på hemmaplan och jag vet minst 10 Norrortstjejer som inget hellre vill än att ta revansch för prestationen i Göteborg! Det kommer bli högklassig basketunderhållning som ni inte vill missa!

Datum att lägga in i kalendern: Lördag 31 januari 16:30 i Fribergahallen!

Kom och heja fram vårt damlag!

/Coach J

Skribent: Jenny Håkanson

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info