Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Haegerstrand

Säsongens tuffaste match - ingenting att förlora och allting att vinna

10 DEC 2015 14:45
På söndagen ställdes vi inför säsongens tuffaste match mot serieledande, obesegrade, Östersund. Med två amerikanskor och ett gäng hemvändna ungdomslandslagsspelare har Östersund ett damlag av rang. Vi hade hamnat lite på hälarna både mot Solna och Central i de två föregående matcherna och vårt främsta mål var att gå ut med självförtroende och glädje i matchen. Vi hade på alla sätt ingenting att förlora och allting att vinna.
  • Skapad: 10 DEC 2015 14:45

Vi gjorde precis vad vi skulle och jag tror inte att jag ljuger när jag säger att Östersund var något förvånade över 16-16 efter första perioden. I halvtid stod det 35-39 och vi höll än så länge jämna steg med jämtarna. I början av andra halvlek fick både Emilia (Stocklassa) och Matilda (Salén) sina fjärde foul och vi kom lite ur rytm. Detta ledde till att tredje perioden slutade 9-23 och vi grävde en alldeles för djup grop inför fjärde. Sista perioden slutade 12 lika och slutresultatet blev 56-74. 

Vi lämnade hallen med huvudena högt på söndagskvällen för vi hade gjort vad vi sa att vi skulle göra; vi spelade med glädje, självförtroende och mycket hjärta. Trots att vi kunde känna oss relativt nöjda med insatsen så hade vi 40 turnovers och det är aldrig ok. Några turnovers färre och avslut fler så hade vi kanske haft en chans på matchen. Vi hade också alldeles för stora problem i utblockeringen mot de tuffa Östersundsspelarna vilken var en av anledningarna till att de sköt hela 34 (!) straffkast. En positiv notering från statistiken är att vår bänk gjorde 16 poäng. Att jämföra med att Östersunds bänk gjorde 7.

Nu på lördag åker vi till Luleå och möter BG i en direkt avgörande match om den sista platsen i Superettan (bakom Östersund, Central och Solna). Skänk oss en tanke kl.16 på lördag för då smäller det! Och skulle någon befinna sig i Luleå i helgen så hittar ni oss i Hälsans Hus!

 

Heja Norrort!

Skribent: Jenny Håkanson

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info