Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Haegerstrand Emma Edenbert

Superettanpremiär för damerna

14 JAN 2016 23:18
Superettanpremiären lämnade verkligen mer att önska från Norrorts damer. Vi ställde upp med ett ovanligt kort lag för att vara oss och utan våra två bästa poängplockare/returtagare Emilia Stocklassa (sjuk) och Helene Haegerstrand (stiukad fot). Utmaningen för laget var så klart att fylla deras skor och ta ansvar för så väl poänggörande som returtagning.
  • Skapad: 14 JAN 2016 23:18

Fryshuset, som inledde Superettan med två tunga förluster mot Högsbo och Östersund, kom ut starkt i matchen och gjorde 22 poäng i första perioden! Vi hade enorma problem att hantera dem defensivt. Vi hade även problem att komma till offensivt, inte så mycket för att vi inte vågade som att vi inte fick något flyt i spelet. En anledning till det var troligtvis att blev tvungna att ändra ganska mycket av vårt sätt att spela när vi spelade utan Emilia, Helene, Ida Telalovic och Lovisa Gullbrandson, alla på position 4-5. Men vi ska inte skylla förlusten på det heller. Fryshuset spelade bra och vi hade inte de bästa förutsättningarna men med vi hade helt och hållet oss själva att skylla att vi inte klarade av att vinna. Vi kom ut på hälarna och lät Frysen diktera tempot, vi var inte aggressiva eller smarta nog defensivt och lyckades inte få stopp.

I andra halvlek började vi komma in i vårt "vanliga" spel och hitta lite mer rätt, framförallt defensivt. Vi släppte in 20 poäng i andra halvlek men dessvärre gjorde vi bara 26 vilket inte räckte hela vägen fram. Slutsiffrorna blev 50-57. För oss gjorde Emma Edenbert en grym insats med 23 poäng och 8 returer. Positivt är också att 8 av 10 spelare gjorde poäng och att vi vann returtagningen! Vi tog hela 22 offensiva returer!

Redan nästa onsdag får vi chans till revansch i returmötet i Fryshuset!

Heja Norrort!

Skribent: Jenny Håkanson

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info