Hoppa till sidans innehåll
Foto: Susanne Szalo Katarina Jansson i matchen mot Central

Tung helg med dubbla förluster

28 OKT 2014 23:58
Från Tibblehallen på lördagen till Luleå på söndagen, två högt rankade motståndare och ett laddat Norrort! Tjejerna kämpade men det räckte inte.
  • Skapad: 28 OKT 2014 23:58

Sela  
Sela Berhe mot
Central.

 

På lördagen stod rutinerade topplaget KFUM Central för motståndet. Central som har ett gäng riktigt tunga namn i truppen och som har en stomme som spelat länge tillsammans är otroligt svårslagna och självklart det lag som alla vill slå. De föll i säsongens första match mot BG Luleå men jag har svårt att tro att de kommer förlora många till, i alla fall om de kan komma med fullt manskap till matcherna.

Vi gjorde en stark insats med många väldigt positiva inslag men Central straffade oss för varje misstag. Dock slutade vi aldrig kämpa och underläget, som var 27 poäng som mest, minskade vi ner i sista quartern när våra 98/99-tjejer tillsammans med Sara spelade med grym energi och helt utan respekt för motståndarna och vann fjärde perioden med 22-14. Positivt var det även att det lossnade rejält för lagkapten Sela som spelade grym basket och stänkte i hela 17 poäng!

Slutresultatet blev 63-82.

På söndagen var det dags igen och denna gång för bortamatch. Vi samlades vid 10 på Arlanda för att åka upp till Luleå och Hälsans Hus. För motståndet stod Luleå Stars som föll knappt mot Uppsala i den första matchen men sedan hade 3 raka vinster. Vårt mål var att spela med samma energi som vi gjorde mot Central och att inte vika ner oss, och var det någonting vi gjorde så var det att jobba hårt och kriga i alla situationer!

Matchen var lika underhållande som den var jämn och i halvtid hade Stars en 2 poängsledning. I början av andra halvlek hade vi en rejäl svacka i poänggörandet och det tog 6:24 innan Sara drog i en trea och stod för våra första poäng i andra halvlek. Stars kunde under denna period smyga upp i en 10-poängsledning. Vi lyckades få ner det till 4 poäng i fjärde quartern men vi lyckades aldrig komma hela vägen ikapp och slutresultatet blev 59-49.

Sammanfattningsvis var det en lärorik helg där vi tog ett stort steg framåt som lag, även om förlusterna i sig så klart svider. 10 av 12 spelare gjorde poäng i lördagens match och 9 av 10 på söndagen. Alla bidrar på ett fantastiskt sätt i defense och spelarna ger varandra enormt mycket energi både på planen och från bänken. Spelmässigt blir vi bättre och bättre för varje match som går och jag är övertygad om att vi skulle kunna slå alla lag i serien efter jul. Superettan kan göra att vi inte får chansen, men vi ska göra vårt yttersta för att ge oss själva en chans att ta oss dit. Varje dag på träning och match ska vi jobba hårt och varje dag ska vi bli vi bli lite bättre!

Heja Norrort!

Skribent: Jenny Håkanson

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info