Hoppa till sidans innehåll
Foto: Susanne Szalo

Två raka vinster mot Järfälla

09 MAR 2016 09:07
Två matcher på rad mot Järfälla, först förra tisdagen hemma i Tibble och sen i lördags borta i Jakobsberg. Båda matcherna var otroligt viktiga för oss för att få häng på placeringarna ovanför kvalstrecket.
  • Skapad: 09 MAR 2016 09:07

Järfälla stod för motstånden under höstens första hemmamatch i oktober, en match som vi snöpligt förlorade med två poäng. En tung förlust då vi tar med oss poängen mot de andra lagen in i fortsättningsserien. Men vi har slitit på, träningarna liksom spelet blir bättre och bättre och vi hade med oss två vinster och därmed självförtroende in till Järfällamatcherna.

Den första matchen – förra tisdagen – började vi lite trevande, i drygt en period bytte vi mer eller mindre poäng med varandra. Vi lyckades dock göra ett ryck en bit in i andra och dra ifrån till en niopoängsledning i halvtid. Vi håller avståndet i början av tredje, men tre minuter in har vi en dipp på några minuter då vi inte lyckas göra mål och därmed släpper tillbaks dem in i matchen. Efter två snabba treor är vi däremot tillbaks och lyckas göra ett ryck upp till en 19-poängsledning som vi sedan förvaltar matchen ut.

Järfälla försöker spela ett aggressivt och styrande försvar, à la Solna under Pekka Salminen. Något de inte lyckades med under första matchen, varpå vi fick en del gratispoäng på de luckor som skapades. Andra matchen – i lördags – var de däremot desto bättre på det, de håller oss på blotta tio poäng första perioden. Det tillsammans med att de spelar bra offensivt och sköt i bollarna gjorde att vi var nere tretton poäng efter första perioden och andra perioden såg likadan ut, men sista två minuterna lyckades vi gör 13-0 och räddade därmed halvleken något. Andra halvlek började vi få vårt offensiva spel att funka och försvaret likaså. Vi jobbade sakta och systematiskt in underläget tills vi med tre och en halv minut kvar tog ledningen i matchen för första gången. Därifrån var det inget snack om saken utan vi jobbade upp en poängbuffert som räckte för en fempoängsvinst. Kul att notera är också att hemmafostrade Marcus Dahlqvist var tillbaks efter axeloperation, hans första match i Norrortslinnet.

Med dessa två matcher har vi vind i seglen med fyra raka vinster och ett återuppbyggt självförtroende. Näst på tur står anrika Alvik, borta i Åkeshovshallen nu på onsdag. Sedan tar Jämtland emot oss i Östersunds sporthall på söndag innan det nästa lördag återigen är dags för BG Luleå 17:00 i Friberga.

 

Foto: Arkivbild

Skribent: Anton Kalén

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info