Hoppa till sidans innehåll

Typisk premiärmatch i Basketettan Herr

04 OKT 2014 13:13
Herrlaget inledde seriespelet hemma mot Fryshuset. Inget skönspel och många individuella misstag. Matchen förlorades med 66-93, men efteråt visade det sig att Fryshuset hade gjort fel med licensieringen. Seger på WO för Norrort, 20-0.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2015 19:51

Täby Djursholm Norrort har den här säsongen ett yngre och mer oerfaret lag i Basketettan, det kunde man se i vissa delar av matchen. Flertalet felbeslut och ibland lite okontrollerat agerande. Matchen slutade tyvärr med förlust 66-93 (men Norrort vann senare på WO med 20-0).

Coach Christer Stjernborg tyckte efter matchen att det varit för mycket ”streetbasket” och med det menade han, att för många spelat för individuellt med alldeles för mycket dribblande och egna avslut som följd. Kanske är några kvar i sommarens 3 - 3 spel, som Chricke utryckte det.

På den positiva sidan så ville han framhålla Jonathan Herlitz som tog för sig och spelade riktigt bra och Marcus Friman som endast varit i träning någon vecka efter skada och blev utsedd till matchens hemmaspelare. Han var även imponerad över Fryshusets spel, där man kunde se flera intressanta spelare, Kristoffer Folly Adamah med erfarenhet från Basketligan med 14 poäng och 10 returer och unga lovande Jacob Bodin med 23 poäng, vi fick även se en av landets största talanger i 15 årige Felix Lemetti som tyvärr skadade sig och inte spelade speciellt mycket i andra halvlek, men i första skrapade han ihop 13 poäng.

När man kikar på statistiken ser man framförallt två saker som sticker ut och det är returtagningen där Norrort tog 24 och Fryshuset 42, men även utdelningen på 3-poängsförsöken där Norrort hade 2/13 vilket är 15% och Fryshuset 12/23 vilket ger 52%.

För Norrort är det nu bara att ta lärdom av detta och se framåt, nu har vi klarat av premiären och som ungt lag vet vi att det kommer att bli bättre och bättre under säsongen. Vi har en ny match redan nästa lördag mot Orongo Dragons från Sundsvall.

 

Poäng Täby Djursholm Norrort:
Marcus Friman 19, Hampus Åhlin 13, Jonathan Herlitz 9, Mattias Herlitz 9, Martin Werner 4, Kasper Adolfsson 4, Kevin Taylor Lundgren 4, Markus Hector 2, Anders Gombrii 2 och Anton Candler 0.

 

Vi ses i Fribergahallen nästa lördag den 4 oktober då det är dubbelmöte, först kl 13.30 Norrort – BG Luleå i Basketettan Dam och därefter 16.00 Norrort – Orongo Dragons i Basketettan Herr, missa inte detta.

Skribent: Patrik Setzman

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Demnert, Borgenvägen 22
18238 Danderyd

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: kansli@djursholmindi...

Se all info