Hoppa till sidans innehåll
Foto: Johan Bergius

USM H19 i Helsingborg

11 FEB 2015 17:30
Resan började tidigt lördag morgon då elva tappra Norrortkrigare samlades för att påbörja sin resa ner mot ett kallt och blåsigt Helsingborg.
  • Skapad: 11 FEB 2015 17:30

Trots att vi var elva krigare var endast nio redo för basketbatalj då Robert Linnarsson och Carl Andemark följde med som moraliskt stöd på grund utav skador.  

Väl i Helsingborg, efter incheckning på hotell, begav sig truppen för att scouta sina motståndare då Helsingborg tog emot Alvik på eftermiddagen. Det var länge en jämn kamp men sakta och säkert lyckades Alvik trötta ut Helsingborg och splittra försvaret för en komfortabel vinst, 88-75. Efter denna match intog Norrort planen för ett lättare träningspass för att bli av med tågbenen. Väl tillbaka på hotellet uppvaktade laget undertecknad med en fin dessert då det var deras coachs födelsedag, något som uppskattades mycket! 

Även söndagen började tidigt, med en gemensam frukost. Vår första match, mot Alvik, började 0930 och vi fick en riktig mardröm till start. Innan Norrort lyckades få sina första poäng hade Alvik redan lyckas skrapa ihop 16 poäng och första perioden förlorades med 26-8. Till den andra perioden lyckades vi vara aningen mer alerta och vi höll relativt jämna steg med Alvik, som dock även lyckades vinna denna period - med 18-12. Vi gick alltså till halvtidsvila med ett underläge på hela 24 poäng, 44-20. En brant uppförsbacke mot ett samspelt Alvik. Halvtidsvilan fokuserades på offensiva taktiker då 44 insläppta poäng mot ett talangfullt Alvik ändå får anses acceptabelt. Däremot är 20 poäng på två perioder lite snålt. 

Defensivt sett var tredje perioden lyckad, men med fortsatta svårigheter på offensiv planhalva. Vi lyckades hålla Alvik nere på tretton poäng, men lyckades dock själva enbart göra sex poäng. Till råga på allt fick vi dessutom en till spelare på skadelistan. Alexander Otta föll olyckligt och slog i hakan så pass illa att ett sjukhusbesök med fyra stygn krävdes. Därför var vår enda renodlade ombytta pointguard Tobias Hector som spelade sin första match efter återhämtning från ett benbrott. Den sista perioden blev en transportsträcka mot slutsignalen och slutresultatet blev 74-31 till Alviks favör. Efter matchen fokuserades det mestadels återigen på offensiva taktiker då 31 poäng på en hel match är lite väl i underkant.

 

Alvik - Norrort 74-31

A Otta 2p

D Nehl 2p

T Hector 2p

N Yttergren 3p

A Johansson 3p

M Bergström 5p

E Bergius 6p

A Gombrii 8p

Efter några timmars återhämtning var det då dags att möta hemmalaget Helsingborg med enbart åtta ombytta spelare, varav tre hade känningar från diverse tidigare skador. Scoutningen hade dock gett resultat och vi visste vad vi skulle göra defensivt för att stoppa Helsingborgs målfarligaste spelare. Det vi gjorde var att vi spelade en triangelzon och man-man på Helsingborgs poänggörare. Vi hade även strukturerat om offensivt från matchen mot Alvik och fokuserade mer på insidespel nära korgen då vi hade ett storleksövertag. Detta bidrog till att första perioden slutade 21-19 till Helsingborgs favör. Den andra perioden var fortsatt jämn då de inte lyckades komma underfund med en bra lösning mot vår triangel och två. Offensivt sett fick vi mer självsäkerhet och den andra perioden slutade oavgjort och vi gick till halvtidsvila med ett tvåpoängsunderläge, 36-34. 

I halvtidsvilan antog vi att de skulle lyckas diskutera fram en lösning mot vår triangel och två och gick därför över till man-man försvar. Detta var i efterhand eventuellt ett taktiskt misstag som gav Helsingborg ett ryck. Det kan dock även ha varit så att det faktum att vi enbart hade åtta spelare, jämfört med Helsingborgs tolv, som började märkas av i form av trötthet och turnovers. Den sista perioden gjorde vi ett tappert försök att försöka återhämta underläget i form av olika pressar men med få spelare orkar man inte hela vägen. Den sista perioden slutade 25-20 till Helsingborg och slutresultatet skrevs till 85-67.

 

Helsingborg - Norrort 85-67

M Bergström 2p

D Nehl 5p

A Johansson 6p

E Bergius 14p

T Hector 17p

A Gombrii 23p

Avslutningsvis vill jag ge en stor eloge till spelarna som bidrog med stort hjärta, vilja och laganda in i det sista trots skadeproblem och få spelare. Jag vill även tacka Christer Stjernborg för värdefulla inlägg.

Skribent: Robert W Hurra

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info