Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Haegerstrand Olga Kjellsson driver mot korg

Ytterligare en vinst för Norrorts damer

16 NOV 2015 21:05
På onsdagskvällen var det dags för match igen för damlaget och den här gången var det Lidingö som kom på besök. Lidingö som ju är moderklubb för både Karro Tellman och Emma Edenbert.
  • Skapad: 16 NOV 2015 21:05

Vi inledde matchen med bra tempo och fokus och vann första perioden med 20-8. I andra perioden tappade vi tempo nästan helt vilket blev extremt tydligt både defensivt och offensivt. Vi släppte bara in 7 poäng i den andra perioden men gjorde 6 (!) framåt, vilket är under all kritik! Den avvaktande stämningen fortsatte en bit in i tredje. Lidingö spelade bra och tufft och 5 minuter in i tredje perioden hade de krympt vår ledning till bara 4 poäng: 30-26. Då la vi, bättre sent än aldrig, i en växel till och drog ifrån. Vi vann tredje perioden med 19-13 och den fjärde med 28-11. Slutresultatet blev 73-39.

Vi visar återigen att vi kan spela på en riktigt hög nivå när allting stämmer. Den stora utmaningen i matcherna framöver är att få det att stämma under längre perioder av matcherna. Vi har riktigt tuffa matcher framför oss och om vi ska ha en chans att knipa en av de åtråvärda platserna i Superettan blir det ett måste att vi kan hålla fokus och intensitet i 40 minuter. 

Ett stort plus i onsdagens match var att samtliga 12 spelare gjorde minst ett riktigt bra byte och att alla gjorde poäng. Helene Haegerstrand var återigen poängbäst med 20 poäng. Strax därefter kom Olga Kjellsson med 16 poäng och 4 steals. Också värt att tillägga är Matilda Saléns 6 assist!

Nu närmast väntar U19 SM i Luleå nästa helg. Den 26/11 spelar vi nästa basketettanmatch mot Solna i Vasalundshallen, en på förhand jämn och spännande match! 

Skribent: Jenny Håkanson

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info