Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Karseland

Dam: Vinst mot gästande Luleå Stars

09 DEC 2016 11:31
Knappt hade röken efter sammandrabbningen mot Lidingö lagt sig förrän det var dags för en ny hemmamatch. Denna gång mot Luleå Stars som bl a hade duktiga Alexandra Ferm med sig, som det visade sig kom att stå för en tredjedel av Stars poängskörd.
  • Uppdaterad: 09 DEC 2016 11:35

Matchbilden liknade den mot Lidingö; vi rycker periodvis ifrån för att sedan släppa in Stars i matchen igen; en jämn första halvlek som slutar med siffrorna 31-29. I tredje perioden sätter Stars press på oss men vi håller huvudet kallt och vinner perioden med 9-4. Vi inleder fjärde perioden med en ledning om 9 poäng efter ett skott av Karoline Teigland men efter ca 1 dryg minut har Stars krympt avståndet till 4 poäng. Då kliver Randi Abrahamsson fram och skjuter i två treor. Dessvärre äts vår 10-poängsledning snabbt upp av Stars via Alexandra Ferm som har en streak på 7 poäng och med knappa två minuter kvar är ställningen 50 – 51 till Stars. Men då lyckas Sandra (Werner) knipa en offensiv retur och lägger i två poäng, en pinne upp för oss. Luleå försöker ställa oss på straffkastlinjen men vi håller undan för att till slut vinna matchen med slutsiffrorna 52-51. För Norrorts del stack Karoline Teigland ut och gjorde en grym insats med 18 poäng och 7 returer.

Vi hade 24 turnovers i matchen vilket givetvis är alldeles för många men antalet turnovers och returer skilde sig inte nämnvärt åt mellan lagen, vilket visar på hur jämn matchen var. En knapp seger men en vinst är alltid en vinst!

Matchens lirare blev Karoline Teigland.

Poängplockare

Karoline Teigland 18 p. 
Randi Abrahamsson 9 p.
Lisa Siösteen 6 p.
Caroline Malmqvist 5 p.
Andrea Tendahl 5 p.
Hanna Karseland 3 p.
Emma Edenbert 2 p.
Katarina Jansson 2 p.
Sandra Werner 2 p.

Skribent: Gabrielle Klingelhöfer
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info