Hoppa till sidans innehåll

Herrarna mot Alvik - ett fall framåt

10 NOV 2016 13:56
Bortamatch i Åkeshovshallen en snöig onsdag i november klockan 20:00. Vad kan vara mer upphetsande?
  • Skapad: 10 NOV 2016 13:56

Två vinster och två förluster efter fyra spelade matcher. Dagens match mot Alvik gällde i grunden en riktigt bra möjlighet att kunna ta sig till superettan efter jul. En förlust skulle innebära en betydligt bökigare väg.

Att Alvik spelar ett riktigt bra pick- och rullspel stod alldeles klart och för att ha en chans att vinna, behövdes dessa spel stoppas. Förutom att stoppa pick och rull, var det nödvändigt att stoppa enkla skott, speciellt trepoängare.

Även om vi tog ledningen i början av matchen och var tillbaka i ledningen genom en trepoängare genom Anders Gombri, fram till 40-41, så var det ändå vi som hela tiden jagade för att komma ikapp. Visst att matchen var jämn, men våra grabbar begick några enkla misstag. Missade returtagning, missade att utmana skytten ordentligt, eller sprang inte igenom anfallet, och så drog Alvik iväg med några poäng. Nytt kämpa för att försöka komma ikapp och så vidare.

Skillnaden mellan lagen, var att Alvik var lite mera samspelta. De fick lite enklare avslut, och det var det som i slutänden fällde avgörandet.

Hade vi kunnat hålla ihop vårt anfallsspel lite bättre, hade det kunnat blivit två viktiga poäng för oss. Nu blev det en hedersam förlust med 75-69 och det fanns mycket, mycket bra att ta med sig från denna match. Försvaret på pick och rull fungerade utmärkt, likaså att inte släppa snabba uppspel, och insideförsvaret i andra halvlek var mycket bra.

Flest poäng idag gjorde i Norrort av Mattias Herlitz som gjorde 16 poäng, då han sköt 8/18 från golvet. Bäst returtagare med 9 returer var Marcus Friman, tätt följd av Anders Gombri på 8 returer. Bästa trepoängsskytt var Carl Tjernberg som satte 2 av 4 försök.

Nu blir det till att slicka såren och ta nya tag mot Blackeberg på lördag kl. 16:00 i Fribergahallen.

Skribent: Anders Lemmeke
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info