Hoppa till sidans innehåll

Herr: Bortaseger mot Central

09 DEC 2016 11:35
Hur i hela friden kan man lägga en basketettanmatch kl 20:15 en tisdagskväll?
  • Uppdaterad: 09 DEC 2016 11:37

Redan i det gamla tv-programmet “Halv sju” där Lennart Swahn, gav röst åt John Blund, visste man att det var dags att natta kudden, långt innan denna match var över.

Till råga på allt spelas matchen i en gymnastiksal vid Gärdet, i närheten av TV-huset. Kanske har ändå Lennart Swahn ett finger med i spelet.

Plastgolv, ribbstolar och matchen filmas med en Iphone, som är placerad i midjehöjd på spelarna.

I midjehöjd genomfördes också matchen, för inte nådde den några exalterande höjder inte.

De senaste träningarna för Norrort herrar har ibland sett oförskämt bra ut. En stor och trolig del i detta är den förbättrade kosthållningen som spelarna har genomfört.

Efter att ett antal träningar genomförts under skrämmande låg standard och intensitet. Kikades det lite på hur mycket energi en 2 meters, ung, snygg (nåja...) man, i sina bästa år skulle inta under en träningsdag.

Det visade sig, att de längre herrarna skulle inta minst 4 000 kcal. Som referenspunkt jämfördes det med en Big Mac. En Big Mac innehåller ca 500 kcal. Nämnda herrar skulle alltså förtära, inte mindre än minst 8 dylika hamburgare, varje dag!!

Innan den förbättrade kosthållningen visade det sig att herrarna max intog 2 500 kcal per dag – visserligen är inte kaffet inräknat i ekvationen, men ändå – vilket är på tok för lite.

Tillbaka till midjehöjden.

Norrorts herrar startade matchen, just så bra som det sett ut på de senaste träningarna. Snabbar passar, bra rörelser och goda beslut. Detta avspeglades även i protokollet, där det snabbt stod 1-9 till våra gossar. En viss avslappning inträdde dock i laget och vips bjöds Central in i matchen. Som alla känner till, är det ju snart när omöjligt att ställa om intensiteten, när man väl har börjat slappna av. Denna dag utgjorde ingen skillnad. Långsamma fötter, långsamma huvuden och långsamma beslut tog över. Detta leder naturligtvis till massor av foul. Så snart satt i stort sett hela Norrorts förstafemman bänkade på grund av foulproblem.

Dock skötte övriga manskapet det hela med bravur och i halvtid var ställningen 47-43 till Central.

I andra halvlek var det åter hungriga spelare på planen. Nu hade man vilat tillräckligt. Glädjande nog räckte energin hela vägen till en seger med 79-90. Men något skönspel var det inte. Det var kämpa och slit och individuella prestationer.

Bäst poängprestation stod Marcus Friman med på 23 poäng.

“Det dröjer säkert ännu en stund, innan sömnen kommer med John Blund”. Så innan det är dags att sova, tänk på att den sista hemmamatchen i grundserien mot LF Future, spelas nu på söndag den 11 december kl. 15:00 i Fribergahallen.

Skribent: Anders Lemmeke
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info