Hoppa till sidans innehåll

Herrpremiären mot Djurgården

13 OKT 2016 23:44
Det var mycket folk i Tibble CC på herrlagets premiärmatch, och publiken fick se en underhållande match med många poäng!
  • Skapad: 13 OKT 2016 23:44

Inför matchen talade vi om 4 saker:

  • Inte tillåta dribblingspenetrering
  • Inte släppa outmanade skott
  • Inte ge dem några andra chanser
  • Fri spelare skall avsluta

Med andra ord försökte vi ha ett bra hjälpförsvar, göra bra closeouts med hand upp på skytten och vi skulle försöka ta defensiva returer. Själva skulle vi inte ta för tuffa avslut, utan göra våra lagkamrater bättre, genom att attackera och skapa bra skottlägen för dem. Utöver detta vill vi inte foula och därmed ge motståndarna för enkla avslut från straffkastlinjen.

Hur fungerade detta?

Totalt gjorde vi 25 foul, vilket resulterade i lagfoul och massor av enkla straffkast för DIF. Signifikant för detta var vid ställningen 41-45 till DIF's fördel, då det återstår 32 sekunder av första halvlek och vi tar en lagfoul. Djurgården sätter ett av straffkasten fram till 41-46 och i nästa försvarssituation foular vi på nytt och direkt efter den foulen tar vi även en teknisk. Motståndarna får alltså 3 raka straffkast och sätter samtliga fram till 41-49. Eftersom vi har fått en teknisk foul får DIF bollen i sidan, avslutar med en 2 poängare och blir samtidigt foulade och får ett bonuskast, som de sätter, fram till ställningen 41-52.

De skjuter 50 % från 3 poängslinjen, vilket visar att vi inte riktigt klarade av att utmana deras skyttar som vi önskade.

När det gäller returtagningen tar vi 25 returer och DIF 31, men den viktigaste siffran här är att Djurgården gör 16 poäng på andra chansen dvs de tar retur och gör sedan poäng. Vi vill ta 75 % av returerna på deras missade skott och det gjorde vi inte i denna match.

När det gäller att spela sig fram till fria avslut, lyckades vi ganska bra. Vi petade i 75 poäng, vilket är en godkänd siffra mot ett så namnkunnigt lag som Djurgården. Att det dessutom var seriepremiär gör inte siffran sämre.

Nu gäller det för oss att gå hem och slipa på dessa detaljer och repa nytt mot för onsdagens bortamatch mot Fryshuset.

/Coach Anders

 

Susanne Szalós matchbilder hittar du här!

Skribent: Anders Lemmeke
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

coachbild

 

 

@djursholmindians på Instagram:

  

Logotyp_webben_FB

 

 

 

 

Postadress:
Djursholm Indians BK - Basket
c/o Bäck, Granparkstigen 4
18273 Stocksund

Kontakt:
Tel: 0707400971
E-post: This is a mailto link

Se all info